dilluns, 5 d’octubre del 2015

Reportatge

                           EL REPORTATGE 

El reportatge és un relat periodístic que presenta una informació de forma extensa i àmplia. A diferència de la notícia, un reportatge pot tractar fets que no són d’estricta actualitat. Normalment, s’il·lustra mitjançant informació gràfica.


Pautes per a l’elaboració d’un reportage.


  1. Investigació. Tot reportatge té una part prèvia important que és la de la recerca d’informació, aquesta ha de ser molt extensa, completa i contrastada. Cal conèixer a fons el tema del reportatge.

  1. Organització de la informació. És un pas previ a la redacció. Cal destriar els aspectes rellevants, ordenar la informació, elaborar alguna presentació esquemàtica de dades complementàries, triar les cites dels testimonis.

  1. Redacció. Distingim dues parts:

Presentació o Introducció del tema a tractar, (títol i lead) amb l’ús d’un llenguatge atractiu, interessant i directe.

Desenvolupament del contingut (el cos). El reporter dóna la seva opinió sobre el fet que tracta, l’analitza, en descobreix els detalls i n’ofereix una visió completa. És convenient aportar exactitud, precisió, senzillesa, naturalitat, ritme, color, correcció i propietat, per la qual cosa, convindrà fer especial atenció a la construcció del text.

  1. Presentació. Per acabar no podem oblidar que un aspecte important és la forma de presentació formal de la informació, cal triar bé les imatges, els documents complementaris o els retalls de veu i les músiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada