divendres, 9 de gener del 2015

El text argumentatiu

En les activitats diàries, sovint ens veiem obligats a exposar el nostre punt de vista i criteri i, en conseqüència, a haver de defensar-los i rebatre opinions contràries. 
Cada cop que mirem de convèncer algú perquè accepti els nostres plantejaments, elaborem un text argumentatiu, és a dir, fem l’exposició d'un seguit de raonaments per convèncer, persuadir o dissuadir els receptors d'un discurs a fi que adoptin el plantejament defensat per nosaltres, l'emissor.
 La finalitat del text argumentatiu és exposar una opinió, rebatre, convèncer o fer creure alguna cosa amb la intenció d’influir i modificar l’opinió del lector o de l’oient.
És el tipus de text que permet més subjectivitat, i es destaca més que cap altre per la qualitat de les expressions i per la força suggestiva del contingut.


Característiques textos argumentatius

Exemple d'article d'opinió


Els oficis tenen gènere?


Tots els oficis poden ser desenvolupats per dones i per homes. No obstant això, hi ha oficis que es consideren que corresponen al sexe femení, així com d’altres al masculí, tot dependrà de la nostra cultura i educació rebuda, ja que són un gran referent en aquesta qüestió.
En poques paraules, els oficis tenen sexe. Tanmateix, hi ha dones amb feines que són majoritàriament ocupades per homes, però, això sí, han d’estar més ben formades que els homes i els seus sous són inferiors.
Per altra banda, es tendeix a desvaloritzar les feines de les dones  i és per aquest motiu que crec que hi ha menys homes amb feines majoritàriament ocupades per dones. La societat no ho accepta del tot.
I encara més, fins i tot les carreres universitàries tenen sexe. Podem veure facultats on hi ha major nombre de dones matriculades que d’homes, per exemple a educació Infantil, així com a enginyeria hi ha major nombre d’homes matriculats que dones.
Malgrat tot el que he exposat anteriorment i que la societat no ho valori de la mateixa manera, crec que el desenvolupament de qualsevol ofici depèn únicament i exclusivament de la vocació personal de cadascú i les seves competències, i no del gènere.
Núria T.




 Escriu un text argumentatiu, mínim 10 línies, sobre aquest tema:

  -Estar bé tenir un gos a casa?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada