divendres, 15 de maig del 2015

Galetes de mantega



INGREDIENTS
GALETES DE MANTEGA:

- 300 grams de mantega
- 2 ous grans
- 350 grams de farina de
rebosteria
- 250 grams de sucre
- Una mica de canyella en pols
- Una mica de sal


PREPARACIÓ:
Anem a agafar un recipient ampli on puguem batre els
ingredients , bé sigui amb varetes manuals o automàtiques . Sempre
és més ràpida la segona opció , amb la qual s'aconsegueix a més
una millor barreja de tot. Nosaltres anem a emprar una pastadora amb
varetes .

El primer que hem de abocar en el vas serà la mantega amb el sucre, i batrem fins que s'integrin formant una massa cremosa. Un cop fet això, afegirem els ous, tornant a batre amb les varetes fins que la massa que s'obté sigui homogènia i on tot estigui ben barrejat.

En un recipient a part hem de discernir la farina, amb el que aconseguirem filtrarle les impureses o grumolls que pogués tenir, ja que la farina sol endurir amb el temps i no volem trobar-nos aquests molestos grumolls després en les galetes. Un cop tamisada, la afegim a poc a poc en el got on vam batre tot l'anterior, i tornem a emprar les varetes perquè es vagi barrejant perfectament. Afegeix també un toc de canyella en pols, una o dues culleradetes rases, segons vulguis un sabor més o menys intens. Al final ha de quedar una massa perfectament homogènia i una mica enganxosa.

Anem a pastar amb les mans, amb paciència i cura, durant uns minuts. Empleats una mica de farina perquè no se us enganxi la massa a la mà. En acabar fes una bola amb ella, o dos perquè resultin més manejables, i fica cadascuna d'elles en paper de forn. Cobreix-les amb aquest paper i estíralas emprant un corró de cuina. Quan les tinguis ben esteses, deixa-la reposar durant una hora o així, millor si les fiques a la nevera.

Quan passi aquest temps, encén el forn i posa-ho a 180 º C, amb la calor tant per dalt com per baix. Treu la massa de la nevera i estírala una mica més amb el corró, fins deixar-la del gruix que li donarem a les galetes. És molt important no fer-les massa gruixudes, perquè ens quedaran crues per dins, però tampoc molt fines, perquè ens quedarien dures. Un gruix d'uns 5-7 mil·límetres és el convenient. Potser la primera vegada no us resultin perfectes, però si aneu anotant les mesures i els temps de fer, segur que aneu millorant en les següents vegades.

Retira el paper de forn de la part superior de les galetes, i amb l'ajuda d'uns motlles de galetes, comença a tallar la massa per obtenir les galetes. A mesura que vagis tallant col·loca-les en la safata del forn on vagis a hornearla.
Quan el forn hagi arribat als 180 º C, fica la safata amb les galetes i hornéalas durant uns 15-20 minuts, ja que cada forn és diferent i pot variar una mica d'un a un altre.

Quan les galetes estiguin daurades pel centre i una mica més fosques per les vores, estan al punt. Treu-i deixa-les refredar damunt d'una reixeta, perquè la part de baix respiri.


I ja tens llistes aquestes estupendes galetes de mantega, tradicionals i senzilles de preparar. Si vols pots afegir per sobre algun adorn, com sucre glass, encara que així ja estan boníssimes de menjar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada