INGREDIENTS
GALETES DE MANTEGA:
- 300 grams de mantega
- 2 ous grans
- 350 grams de farina de
rebosteria
- 250 grams de sucre
- Una mica de canyella en pols
- Una mica de sal
PREPARACIÓ: Anem a agafar un recipient ampli on puguem batre els ingredients , bé sigui amb varetes manuals o automàtiques . Sempre és més ràpida la segona opció , amb la qual s'aconsegueix a més una millor barreja de tot. Nosaltres anem a emprar una pastadora amb varetes .
El
primer que hem de abocar en el vas serà la mantega amb el sucre, i
batrem fins que s'integrin formant una massa cremosa. Un cop fet
això, afegirem els ous, tornant a batre amb les varetes fins que la
massa que s'obté sigui homogènia i on tot estigui ben barrejat.
En
un recipient a part hem de discernir la farina, amb el que
aconseguirem filtrarle les impureses o grumolls que pogués tenir, ja
que la farina sol endurir amb el temps i no volem trobar-nos aquests
molestos grumolls després en les galetes. Un cop tamisada, la afegim
a poc a poc en el got on vam batre tot l'anterior, i tornem a emprar
les varetes perquè es vagi barrejant perfectament. Afegeix també un
toc de canyella en pols, una o dues culleradetes rases, segons
vulguis un sabor més o menys intens. Al final ha de quedar una massa
perfectament homogènia i una mica enganxosa.
Anem
a pastar amb les mans, amb paciència i cura, durant uns minuts.
Empleats una mica de farina perquè no se us enganxi la massa a la
mà. En acabar fes una bola amb ella, o dos perquè resultin més
manejables, i fica cadascuna d'elles en paper de forn. Cobreix-les
amb aquest paper i estíralas emprant un corró de cuina. Quan les
tinguis ben esteses, deixa-la reposar durant una hora o així, millor
si les fiques a la nevera.
Quan
passi aquest temps, encén el forn i posa-ho a 180 º C, amb la calor
tant per dalt com per baix. Treu la massa de la nevera i estírala
una mica més amb el corró, fins deixar-la del gruix que li donarem
a les galetes. És molt important no fer-les massa gruixudes, perquè
ens quedaran crues per dins, però tampoc molt fines, perquè ens
quedarien dures. Un gruix d'uns 5-7 mil·límetres és el convenient.
Potser la primera vegada no us resultin perfectes, però si aneu
anotant les mesures i els temps de fer, segur que aneu millorant en
les següents vegades.
Retira
el paper de forn de la part superior de les galetes, i amb l'ajuda
d'uns motlles de galetes, comença a tallar la massa per obtenir les
galetes. A mesura que vagis tallant col·loca-les en la safata del
forn on vagis a hornearla.
Quan
el forn hagi arribat als 180 º C, fica la safata amb les galetes i
hornéalas durant uns 15-20 minuts, ja que cada forn és diferent i
pot variar una mica d'un a un altre.
Quan
les galetes estiguin daurades pel centre i una mica més fosques per
les vores, estan al punt. Treu-i deixa-les refredar damunt d'una
reixeta, perquè la part de baix respiri.
I
ja tens llistes aquestes estupendes galetes de mantega, tradicionals
i senzilles de preparar. Si vols pots afegir per sobre algun adorn,
com sucre glass, encara que així ja estan boníssimes de menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada