divendres, 15 de maig del 2015

pastis de poma

Ingredients:
  • 2 ous
  • 100 g de farina
  • 100 g de sucre
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1/4 de litre de llet (un vas)
  • 4-6 pomes Golden (segons la mida)
  • Melmelada d'albercoc
Preparació:
En un bol, aboqueu-hi els ous, la farina, el llevat, el sucre i la llet. Barregeu-ho tot bé amb la batedora elèctrica. Unteu un motlle amb mantega i escampeu-hi farina pel damunt. Peleu les pomes i trossegeu-ne 2 i mitja si són grosses (quatre si són petites) a daus que barrejareu amb la massa del pastís manualment. Hi ha d'haver força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del damunt.

Escampeu la massa al motlle repartint bé la poma a daus. Peleu les pomes restants i talleu-les a làmines per anar-les col·locant amb gràcia damunt del pastís.

Poseu-lo a coure al forn prèviament escalfat a 250ºC durant uns 3/4 d'hora. Per assegurar-vos que és cuit, podeu punxar-lo amb un punxó i comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una miqueta i pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda d'un pinzell.
a. Pastís de poma de la iaia d'Olot.
b. com fer un pastis de poma
c. si
d. si
e. no
f. si



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada