Ingredients:
- 2 ous
- 100 g de farina
- 100 g de sucre
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1/4 de litre de llet (un vas)
- 4-6 pomes Golden (segons la mida)
- Melmelada d'albercoc
Preparació:
En
un bol, aboqueu-hi els ous, la farina, el llevat, el sucre i la llet.
Barregeu-ho tot bé amb la batedora elèctrica. Unteu un motlle amb
mantega i escampeu-hi farina pel damunt. Peleu les pomes i
trossegeu-ne 2 i mitja si són grosses (quatre si són petites) a
daus que barrejareu amb la massa del pastís manualment. Hi ha
d'haver força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del
damunt.
Escampeu
la massa al motlle repartint bé la poma a daus. Peleu les pomes
restants i talleu-les a làmines per anar-les col·locant amb gràcia
damunt del pastís.
Poseu-lo
a coure al forn prèviament escalfat a 250ºC durant uns 3/4 d'hora.
Per assegurar-vos que és cuit, podeu punxar-lo amb un punxó i
comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una
miqueta i pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda d'un pinzell.
a.
Pastís
de poma de la iaia d'Olot.
b.
com fer un pastis de poma
c.
si
d.
si
e.
no
f.
si
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada